Ritmul

| 5 Comments | No TrackBacks
Am reintrat în ritmul locului de baştină. Asta presupune şi familiarizarea cu traficul aglomerat de dimineaţă al acestui oraş. Azi dimineaţă, în infernala intersecţie Dâmbu-Pietros - Doja (nu există zi de la Dumnezeu în care să nu văd ceartă între şoferi acolo), un Hyunday argintiu iese de pe banda lui, din dreapta mea, îmi taie calea şi mi se bagă în faţă. Adio răbdare, adio calm, mă pierd cu firea, văd roşu înaintea ochilor; îl claxonez, se coboară geamurile, se schimbă amabilităţi. Mâna îmi tremură de nervi pe schimbător. Am reintrat în ritmul de aici. Chiar avem nevoie de asta?

No TrackBacks

TrackBack URL: http://www.epix.ro/cgi-bin/jurnal/mt-tb.cgi/260

5 Comments

Scenele astea sunt interzise caridacilor:)

Noi, urmașii dacilor, firi vulcanice, neam de războinici, de băgăcioși, nu vom învăța niciodată că tot ce facem (poate) are repercursiuni asupra celor din jur. Să nu mă înțelegi greșit Mircea, mă refer strict la derbedeii care sfidează orice cod: rutier ori de comportament.

Eu încep sa ma obisnuiesc cu astfel de manifestari, am început chiar să îmi găsesc fel de fel de scuze pentru dăţile în care îmi ies din fire pe baza prostiei altora, când fiecare se opreşte unde îl taie capul. Că nu trebuie să reacţionam, adevărat, DAR la fel mi se întâmplă şi mie, văd roşu în faţa ochilor, mai ales ca eu sunt tratată dublu de prost de mitocanii care pierd orice respect si cu atat mai mult/ puţin faţă de sublimul etern - femeie la volan:=)
Oricum trebuie sa recunoaştem noi (românii) suntem de un colorit vast!

Cineva spunea povestea unui român dus în Elveția. Noaptea la 12 i-a bătut vecinul la ușă că naște nevasta și că trebuie să-l ajute să meargă la spital. Român mărinimos, a luat mașina și a făcut tot posibilul să ajungă acolo ASAP, încălcând mai multe reguli de circulație(vreo 14).
Peste 3 zile i-a venit acasă 'factura': 14 reguli de circulație încălcate, în data cutare. Românul a zis că ar fi o idee bună să ceară vecinului să achite nota, dar l-a și întrebat cum naiba și-a dat seama poliția - că doar nu or avea camere peste tot. Ei bine, supriză: vecinul era cel care denunțase tot și a plătit bucuros totalul de amendă.

La noi e imposibil să reclami o neregulă în circulație atâta timp cât nu e "constatată de un agent de circulație". De asta nu mă mai enervează întrebări de genul celei de azi, și tot de asta boii își permit să încalce orice regulă. Săraca noastră poliție e pe nicăieri - e drept că se modernizează dar o face de două, trei ori mai încet decât o face "obiectul" muncii ei.

Leave a comment