Voicu, Tigru

| No Comments | No TrackBacks
Bogdan (Stănescu) m-a contactat pe Skype, în urmă cu o lună, întrebându-mă dacă sunt interesat să ilustrez o cărticică cu 9+1 poveşti delicioase cu hamsteri, scrisă de Voicu Bojan, fotograf şi jurnalist freelancer, pentru cei doi băieţi ai săi. O promisiune care trebuia onorată până de Crăciun! Un proiect cu tiraj limitat, plătit chiar de autor, în lipsa unor sponsori (în paranteză fie spus, în culisele acestui Crăciun am auzit de companii mureşene care au cheltuit sume cu patru zero-uri în euro pe cadouri de protocol date companiilor-partener. Păcat că pentru asemenea proiecte se mobilizează mai puţine...).
Dat fiind termenul scurt, Bogdan şi cu Voicu au decis să apeleze la mai mulţi ilustratori şi au reuşit să ne mobilizeze în scurt timp, fiecare din noi primind câte o poveste, rezultatul fiind o cărticică cu 10 poveşti, acompaniate de ilustraţii alb-negru, fiecare în stil diferit. O idee grozavă, un colaj de stiluri, de autori! Mie mi-a fost repartizat Tigru, un hamster prăpădit, simpatic şi calm. L-am desenat cu drag, ne-am împrietenit chiar.

Cartea a ieşit din tipar în zilele acestea şi o voi primi din Cluj azi-mâine. Voicu, Kitty, Bogdan and Co. am făcut doi băieţi fericiţi, şi pe lângă ei, o mână de alţi copii care vor primi cartea!
Anul 2010, un an prăpădit, se încheie totuşi cu bine! Mulţumim, Voicu!

Foto: © Voicu Bojan, 2010

baieti cu carti.jpg
 

No TrackBacks

TrackBack URL: http://www.epix.ro/cgi-bin/jurnal/mt-tb.cgi/274

Leave a comment