Secvenţe

| 1 Comment | No TrackBacks
Asta ar trebui să fie o poză, dar nu aveam camera foto la mine: supermarket (din acela, de proximitate, măricel, respectabil, dar cu proximitatea apatică), are o vitrină cu produse la promoţie la intrare. Vitrina e de fapt un stand măricel, cam cât o cameră de 8 pe 4 metri, cu mochetă verde pe jos. Şi, aici intervine ludicul: din lipsă de promoţii, de creativitate, de idei, de ce o mai fi, standul e populat cu doar 5-6 produse: un ghiozdan, două-trei caiete şi câteva pixuri, toate aşezate pe mocheta verde, distanţate; probabil decoratorul a simţit cât de jenantă e toată treaba şi a aliniat echidistant câte un pix, un caiet, şi totul pute de la o poşta, vizualiceşte vorbind, a treabă încropită, pentru că era ordin de la comenduire că trebuia făcută. Dacă mă nimeresc cu camera pe acolo fac o poză, că e prea suprarealist totul.
Tot din ciclul "super/hiper/marketurile - un univers magic', de citit broşura cu vinuri a unui brand de supermarketuri, descrierile ataşate câte unei mărci de vin sunt mirobolante (clişee, poezie, sirop). Cineva, un copywriter frustrat, şi-a dat drumul: găseşti totul acolo, de la "concert de gusturi", "buchet", "fructe pârguite", "simfonie a aromelor"...   

No TrackBacks

TrackBack URL: http://www.epix.ro/cgi-bin/jurnal/mt-tb.cgi/234

1 Comment

Din aceeași categorie e și ”Sărbătoarea Recoltei” - cred că nu mai e nevoie să spun numele hipermarketului: trei lădițe cu ardei, struguri fără gust, lipsa totală de însuflețire a vânzătorilor.

Tânjesc să [re]văd acei țărani care-și vând marfa lucrată de mâna lor, marfă care are întotdeauna miros, culoare și mai ales gust; niciodată marfa aceea nu se vinde fără suflet!:)

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by Mircea Dragoi published on October 4, 2010 11:21 AM.

Decât was the previous entry in this blog.

Ce bine e să fii Alain Delon is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

Pages

Powered by Movable Type 4.25