Baustelle

| 3 Comments | No TrackBacks
Pentru o cât mai bună ilustrare a modului de lucru balcanic, vedeţi imaginea de mai jos. Este imaginea actuală, martie 2010, (scuze de calitate, cameră foto de telefon) a unui bloc de pe strada Luceafărului (spatele pieţei din 7 noiembrie), atât de nou încât nu are toate apartamentele vândute, la unele geamuri am vazut că se zugrăvea încă. Şi la cât de nou este, deja are izolaţia de la ultimul balcon compromisă, astfel încît plafonul penultimului balcon a şi căzut şi se vede o dâră de apă care creionează toate cele 4 etaje. Halal!

blocnou.jpg    

No TrackBacks

TrackBack URL: http://www.epix.ro/cgi-bin/jurnal/mt-tb.cgi/173

3 Comments

Cred ca nu e hidroizolatia de vina, platforma balconului nefiind penetrata de apa. Mai degraba e apa de ploaie cazuta pe balcon, in lipsa unei copertine, si apoi prelinsa pe si sub marginea balconului.
Oricum ar fi, arata oribil si inadmisibil. O greseala de proiectare?
Oare Ar[et]hitecta ne poate ajuta cu o parere avizata?

Da, aveţi dreptate. O primă cauză ar fi lipsa unei copertine deasupra care să protejeze terasa (după cum se vede următoarele nu sunt aşa de degradate), iar o altă cauză este proasta execuţie sau inexistenţa sistemului de colectare a apelor pluviale (pante pentru direcţionare şi colectarea prin burlane). Legat de greşeală de proiectare, nu mă pronunţ până nu văd planşa :D

Leave a comment