Cinema cu pantalonii jos

| No Comments | No TrackBacks
Am mai adus vorba pe acest blog de prostituţia pe care trebuie să o practice anumite locaţii de cultură pentru a supravieţui în jungla economiei de azi. Totuşi, trecând azi prin dreptul cinematografului "Arta" - unicul cinema local supravieţuitor al extincţiei care s-a practicat până acum - am fost de-a dreptul şocat să văd un târg de textile, şosete şi chiloţi (la propriu, prin uşa deschisă era vizibil un raft cu chiloţi la 10 ron bucata) amenajat în hol. Mi-a căzut al naibii de greu să văd imaginea respectivă...

Scena pe care încerc să v-o descriu este de un balcanism atroce: te afli în Mc'Donalds, decor de fast-food, iar pe uşa deschisă, în gros-plan, raftul cu lenjerie şi şosete. Planul secund e încărcat cu tricouri şi paltoane, iar în fundal licăreşte un imens afiş de Hollywood. Suprapunerea e burlescă, ceva bollywoodian ca să rămânem în temă. Sau, dacă tot suntem la fast-food, e un imens burger capitalist (McD-ul + Hollywood) care a strivit între pâinicile sale un cinematograf de provincie şi l-a asortat cu salată textilă. Trist...

Al doilea târg de textile (se pare că e viral) are loc (aflu de la megafoane, vrând-nevrând), în sala de sport a Gimnaziului (Şcoala Generală) Nr. 20 din Tudor. Iată, o întrebuinţare la care ex-prim-ministrul Năstase, naşul acestor şcoli, nu s-ar fi gândit.

Văzând tendinţa nu-mi rămâne decât să propun următoarele recalificări de locaţii în scop de supravieţuire:

Spitalul Judeţean să organizeze Fashion-Show "Crăciun 2009" unde modelele să fie, cum altfel, asistente în halate sexy iar Moş Crăciun să poarte stetoscop şi defibrilator.

Palatul Culturii
să găzduiască următoarea expoziţie de piscine şi mobilier outdoor, în Sala de Oglinzi să troneze impunătoare o piscină de capacitate mare cu modele bălăcindu-se.

Promenada Mall să se reorganizeze ca discotecă acoperită şi să facă petreceri cu spumă.

Grădiniţele să poată închiria sălile pentru petreceri after-work cu tematică infantilă.

Casa Tineretului Mihai Eminescu (oops, a comis-o deja) să se reorienteze ca atelier de croitorie pentru Giani Versace (puşchea, a murit omul) ca fabrică de mătăsuri pentru chinezi.

Grădina Zoo să organizeze safari cu maşini particulare off-road şi atv-uri, scop în care să se desfiinţeze cuştile iar animalele să circule liber şi să socializeze cu publicul-ţintă.

 




   


No TrackBacks

TrackBack URL: http://www.epix.ro/cgi-bin/jurnal/mt-tb.cgi/129

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by Mircea Dragoi published on September 11, 2009 1:38 PM.

Flash: online... was the previous entry in this blog.

Oraşul neoraş is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

Pages

Powered by Movable Type 4.25