Aeroport reloaded

| 2 Comments | No TrackBacks
De Aeroportul Tîrgu-Mureş am mai scris aici, e un subiect care mă doare şi ar trebui să ne intereseze pe toţi. Cei de la Wizzair anunţă recent că mută o parte din rute (trei, mai exact, Roma, Düsseldorf şi Dortmund) de la Cluj la Mureş.
Celor de la Cluj se pare că li s-a urât cu binele şi au mărit taxele de aeroport - o măsură idioată în asemenea vremuri, dar de ce să mă mir, e un aeroport patronat de Consiliul Judeţean Cluj, adică de birocraţi (apropo de asta, de fiecare dată când aterizez la Cluj şi văd scris mare cu Arial Bold pe clădire "Consiliul Judeţean Cluj - Aeroportul Cluj-Napoca" mă ia cu fiori, mania asta a administratorilor români de a tatua posesiv diverse clădiri mă orilipează! - vezi şi cazul Salina Turda - Primar X-ulescu X).
Revenind la Aeroportul Mureş, e ca o soră urâtă şi virgină (a Clujului) care brusc se trezeşte curtată de flăcăi. Nu ştie nici cum să preia relaţia, nici cum să o ducă mai departe. E o părere personală. Vom vedea dacă am dreptate.
Dar de ce spun urâtă? Păi hai să vedem: vii dinspre Mureş, treci de un giratoriu inutil şi idiot, apoi dai de niscaiva terenuri virane, o fostă benzinărie-pirat şi un bloc comunistoid, probabil al angajaţilor Aeroportului. Panourile indicatoare pentru Aeroport: meschine, aproape invizibile. Intri într-o parcare care arată ca şi curtea unei foste SMA (Staţiune de Maşini Agricole socialistă, pentru cei mai tineri). Clădirea Aeroportului - o capodoperă post-comunistă învelită în termopane albastre - probabil că vreo minte creativă s-a gândit la ceruri şi a vrut să fie clară asocierea. Clădirea a fost construită în etape, cu adăugări de aripi, anexe, aşa că arată ca un pandişpan mixat cu un echer. Nu mai vorbesc de signalectică, de atmosfera interioară.
Logotipul Aeroportului e o versiune digitizată a unui vechi desen în tuş. Probabil că în trecut vreun operator turn-control, între cele două curse săptămânale de Budapesta, a încropit pe masă acel A cu aripioare cubice (sic!).
Daţi click pe linkul cu galeria foto a sitului şi a patra poză afişată pe pagină ne arată toaleta aeroportului (aţi ghicit, faianţă şi gresie în... albastru!).
Galeria foto merită parcursă, vizalizând-o te simţi ca într-un album de staţiune balneară redegistă (Republica Democrată Germană) anii '60.
Una peste alta, stăm bine!
         

No TrackBacks

TrackBack URL: http://www.epix.ro/cgi-bin/jurnal/mt-tb.cgi/293

2 Comments

Apropo Consiliu Judetean - s-au incheiat festiv lucrarile de renovare a Palatului Administrativ. Inca nu am fost sa vad cu ochii mei spatiul renovat. In fotografiile de presa, lucrarea arata foarte bine, se pare ca s-a lucrat cu atentie la detalii. Ce m-a lovit crunt a fost imaginea intrarii principale, pe al carui fronton au fost agatate 4 panouri albastre cu denumirile institutiilor gazduite in cladire. Oribil.

Leave a comment