Ocolitorul

| 1 Comment | No TrackBacks
Se vehiculează tot mai des - canale oficiale şi mass-media - ideea drumului ocolitor dintre Livezeni şi Spitalul Municipal. Nu am toate datele, dar m-ar interesa câteva aspecte înainte de a-mi forma o opinie clară.
1. Este acesta un drum care preia traficul greu de pe E60 dinspre Sighişoara şi îl direcţionează spre DN15 Reghin? Sau este adresat doar locuitorilor din Tudor care merg spre 7 noiembrie şi viceversa?

2. Dacă e adevărat că acest drum va trece chiar prin faţa porţii Grădinii Zoo, ideea mi se pare total nefericită şi inadecvată şi voi lupta personal împotriva ei. Zona Platoul Corneşti este una din puţinele oaze unde îl pot duce pe Mircică cu plăcere, fiind verde şi aducând a parc. Să aduci în zonă o arteră cu trafic motorizat îmi sună tare neplăcut.

3. De ce mereu suprapunem proiecte concurente, în speţă Drumul ocolitor al municipalităţii cu Drumul de ocolire al Consiliului Judeţean? De ce structuri paralele concurează cu proiecte paralele, de ce atata paralelism concurenţial? De ce nu un singur proiect, solid, mai bine făcut (bani mai mulţi prin fuziune)? Este cazul - atipic - de concurenţă nocivă (pentru de obicei concurenţa atrage beneficii).

Update: O luare de poziţie din partea ONG-urilor se află aici. Mi se pare bine articulată.

Update: Despre paralelism şi efectele lui aici

No TrackBacks

TrackBack URL: http://www.epix.ro/cgi-bin/jurnal/mt-tb.cgi/192

1 Comment

Proiectul e in discutie din 2002. Daca de maine s-ar incepe constructia, tot ar mai trece 4-5 ani pana la finalizare. Asta inseamna aproximativ 12 ani in care fumul de tranzit se depune peste oras si in plamanii nostri. Nu zic ca trebuie taiata padurea indiferent de consecinte, dar a meritat sacrificiul pentru cateva hectare de padure salvate? Am impresia ca problema este pur politica. Culorile primariei si ale CJ nu s-au asortat in ultimii 10 ani iar rezultatele se vad.
Cat despre ONG-uri - unde au fost cand mii de hectare au fost rase in toata tara? Sper sa aiba o scuza a naibii de buna...

Sosea ocolitoare prin fata intrarii in zoo? Sper ca e o gluma proasta.

Leave a comment