Contaminare

Nu încetez a mă minuna şi entuziasma de norocul care mi-a fost dat în a avea ca profesie designul. Parte pură plăcere, parte profesie, aşadar plăcere plătită, desigur, asezonată din plin cu stress şi muncă până la ore indecente.
Nu demult mi-au trimis aproape simultan un link către o pagină de pixelart (desen executat în pixeli, cu multă răbdare :-) ) Gabi şi Adi. De acolo ajunsesem la un alt site gen pixelart, Pixeldam, iar de acolo, tot prin hyperlink, la Pixelmoon, unde, dacă le trimiteai creatorilor sitului un gif transparent cu o staţie lunară concepută de tine, (evident în stil pixelart), îţi plasau opera pe o Lună virtuală, alături de staţii trimise de alţi creatori din toată lumea. M-am apucat cu plăcere de desenat staţia, ca să descopăr la final, după ce o expediasem, că situl respectiv nu mai primeşte staţii, probabil creatorii lui s-au apucat de produse mai comerciale.

epix_station.gif

Povestea nu se opreşte aici căci, influenţat de recenta pasiune, am inclus stilul pixelart chiar şi într-un proiect comercial, o invitaţie a Agorei Media pentru lansarea noii reviste Channel Partner. Coperta invitaţiei este de fapt o scenă pixelart în care omuleţi minusculi se adună pe o platformă dominată de un monitor uriaş. Veţi găsi invitaţia în revistele Agora.