Cozile

Umblând azi după pâine am redescoperit cu MARE neplăcere cozile! Cozi lungi, cosmopolite, compacte dar civilizate văzusem şi în Germania sau Anglia, dar nu la pâine, lapte, carne, medicamente sau ouă. Am flashback-uri neplăcute din trecutul socialist pentru ca am apucat, generaţie '74, să stau cu bunicul dimineaţa la ora 5 la coadă la lapte, pe vremea senzualului ascet (cf. Andrei Pleşu).
O foarte mare bulină neagră în creierul meu de consumator au primit azi lanţul de magazine Eldi şi Bewami prin faptul că n-au auzit de scalabilitate şi au permis prin management prost ca în faţa magazinelor (la Bewami nu era cazul, pe rafturile lor sufla vântul) să apară cozi care mi-au ciobit - sunt convins că nu doar mie - ziua!

Ce m-a mai mirat a fost pasivitatea cu care oamenii s-au încolonat... E drept, nu erau motorizaţi ca mine, care am parcurs într-o oră întregul oraş, doar-doar voi da de o brutărie parcă ruptă din Lună, cu 53 de sortimente de pâine proaspătă, cu vânzătoare amabile, cu 3 clienţi plictisiţi ieşiţi să-şi plimbe căţelul şi hotărându-se să cumpere şi o franzelă.