Potential crash

Cancel Crash

Acum trei săptămâni, în drum spre Ploieşti cu maşina, undeva după Rupea, s-a decis ca iminentul accident de maşină să nu aibă loc. Cineva a spus: acum nu, nu e vremea de accidente, de chestii periculoase şi urâte! Aşa se face că îngerii păzitori s-au reîntors emoţionaţi la treburile lor cereşti şi noi ne-am continuat drumul nevătămaţi. Şoferi din toată lumea, folosiţi-vă ochii şi oglinda retrovizoare, creierul şi semnalizarea, asiguraţi-vă înainte de a depăşi, sau, mai bine, nu depăşiţi chiar oricând şi oricum - iar asta mi se aplică şi mie!

potential_crash.jpg

1. Mă decid să depăşesc, după mulţi kilometri parcurşi în spatele unui Passat de serie 2000 alb şi a unui Lincoln negru.

2. După ce ies din curbă şi obţin vizibilitate (urma o linie dreaptă de 1-2 km), semnalizez depăşirea şi intru pe contrasens, moment în care Passat-ul alb iese brusc să depăşească Lincoln-ul, fără semnalizare, şi îmi taie calea. Ca să-l evit virez brusc mai la stanga, moment în care risc să tamponez stâlpul de plastic cu plăcuţe reflectorizante de pe marginea şoselei (3). Redresez maşina trăgând de volan înapoi la dreapta, maşina intră în derapaj şi parcurgem câţiva zeci de metri fără prea mare control asupra maşinii, dintr-o parte în alta a şoselei.

4. Ne oprim pe contrasens, transversal pe şosea, în timp ce Lincoln-ul şi Passatul (care n-au observat nimic?) se îndepărtează.